Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

Γκράφιτι στο τρενάκι του Δήμου

Γκράφιτι στο τρενάκι του Δήμου



Διαφορετικό χρώμα απέκτησε από την μία τουλάχιστον πλευρά του το τρενάκι του Δήμου Καβάλας. Άγνωστοι-πιθανότατα νεαροί-ζωγράφισαν στην μία πλευρά τρένου ένα ολόκληρο γκράφιτι, το οποίο και άπλωσαν από την μία άκρη του οχήματος ως την άλλη και σε μεγάλο ύψος, σε σημείο που το γκράφιτι καλύπτει ακόμη και τα παράθυρα από τα οποία οι επιβάτες του τρένου βλέπουν προς τα έξω κατά την διάρκεια της διαδρομής.
Το περιστατικό που είναι πρωτοφανές σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας προς Τρίτη, την ώρα που το τρενάκι είχε ακινητοποιηθεί και είχε σταθμεύσει όπως πάντα μπροστά στην Εθνική Τράπεζα. Παρά το ότι το τρενάκι στάθμευσε μπροστά σε ένα κεντρικότατο σημείο της πόλης οι άγνωστοι είχαν τον τρόπο να κινηθούν για ώρα κοντά στο όχημα και να βάψουν ξανά και ξανά στη μία του πλευρά τις καλλιτεχνικές δημιουργίες που είχαν στο μυαλό τους. Δεν τους είδε κανείς και φυσικά το γεγονός το ανακάλυψε πρώτος το πρωί της Τρίτης ο οδηγός του οχήματος. Οι επιβάτες-αφού το τρένο και χθες έκανε κανονικά τα δρομολόγια του-μάλλον ξαφνιάστηκαν από το γεγονός αυτό και ενοχλήθηκαν από το ότι τα χρώματα που χρησιμοποίησαν οι άγνωστοι εμποδίζουν τους μισούς να βλέπουν προς τα έξω την ώρα που τρενάκι ανεβαίνει τα σοκάκια της Παναγίας.
Και άλλες φορές το συγκεκριμένο τρενάκι έγινε στόχος, όμως τότε τα συνθήματα ήταν περιορισμένα, μία-δύο γραμμές ή λίγες λέξεις. Τώρα το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό θαρρείς και το έκαναν μετά από παραγγελία. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι πλέον η νέα εμφάνιση στην μία πλευρά του οχήματος είναι όμορφη, όμως ομορφιά που δεν διευκολύνει την λειτουργία του μέσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου