Κυριακή 25 Ιουλίου 2010


25 Μαΐου, 2010

Με την συνδρομή του Δήμου Καβάλας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, στην πόλη της Καβάλας, το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Grafiti. Περισσότεροι από 50 από όλη την Ελλάδα συγκεντρώθηκαν στην αυλή του 12ου Δημοτικού Σχολείου, στον Άγιο Ιωάννη, βάφοντας τοίχους περιμετρικά του γυμναστηρίου του Δημοτικού Σχολείου, κυρίως από την πλευρά της οδού Βενιζέλου.
Οι διερχόμενοι Καβαλιώτες παρακολούθησαν με ενδιαφέρον το Φεστιβάλ, ενώ τις εργασίες των νεαρών φίλων του Graffiti συνόδευε μουσική.
Στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου του Αγίου Ιωάννη τοποθετήθηκαν πολλά κόντρα πλακέ, ως επιπλέον χώρος για τους φίλους του Graffiti, προκειμένου να δημιουργήσουν. Από το Φεστιβάλ πέρασε και ο Δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής, ο οποίος συνεχάρη τους νεαρούς φίλους του Graffiti για την δημιουργική τους ενασχόληση με τα χρώματα και τα σχέδια.
Το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Graffiti πραγματοποιήθηκε και άλλες φορές στην Καβάλα. Η πρώτη φορά ήταν το 1997, στο Πάρκο Φαλήρου, ενώ η ίδια διοργάνωση φιλοξενήθηκε στην πόλη και το 2001.
Η πόλη της Καβάλας έχει τους δικούς της φίλους του Graffiti , οι οποίοι δημιουργούν άλλοτε νόμιμα και άλλοτε «παράνομα». Όλοι οι Καβαλιώτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν τις δημιουργίες του Φεστιβάλ από κοντά αυτές τις ημέρες, καθώς τα δημιουργήματα των νέων αυτών ανθρώπων βρίσκονται σε κεντρικά σημεία της πόλης και είναι πράγματι κάτι το διαφορετικό και κάτι το πολύ όμορφο.
Ο Δήμος Καβάλας συνέδραμε την πραγματοποίηση του Φεστιβάλ διευκολύνοντας τους φίλους του Graffiti με διάφορους τρόπους προκειμένου να μην υπάρξει εξωτερικά επιφάνεια του γυμναστηρίου του 12ου Δημοτικού Σχολείου-όσο ψηλά κι αν είναι αυτή-που να μείνει χωρίς χρώματα. Κοντά στην διοργάνωση ήταν και ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου του Αγίου Ιωάννη, Γρηγόρης Παπαδόπουλος.


Πηγή: www.proininews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου