Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010
Wizard
Κυριακή 25 Ιουλίου 2010
Κάπου στα μέσα του 94 το graffiti ήρθε και στην καβαλα το 96 αρχίσανε τα πρώτα crew να κάνουνε το μπαμ ίσως 2 άπω τα μεγαλύτερά crew στην ελλαδα οι STB και KFB πολλοί writer τότε ομορφαιναν την πόλι μας όπως Nek ars logic arlo dede stuart bone sefo sek des i desoez και πολλοί ακόμα αυτά τα παΐδια γίνανε γνωστά σε όλοι την ελλαδα και φέρανε μια τέχνη που σύντομα έγινε μόδα σε μια εποχή που το ιντερνετ δεν υπήρχε και είχες μέσα σου δίψα για να γίνεις γνωστός μέσα από μια υπογραφή...Σε μια πόλη όπως ι καβαλα μια πολι που έχει γενισει πόλους writer και σε τραβάει συνέχειά να κάνεις bombing...θυμαμε εκείνα τα χρονιά όταν άρχισε ι μανία του graffiti όλοι είχανε μαζί τους ένα posca και προσπαθούσανε κάπου να χάσουνε το tag τους συχνά τοιχι είχανε άπυρες υπογραφές από πάνω έως κάτω.. σεβασμός μεταξει writer υπήρχε και αυτό το δημιούργησαν μερική writers από μερικούς άγραφους νόμους του graffiti όπως αν έχεις 3 γράμματα ίδια τότε έπεφτε ξύλο ι συχνά παίζανε αρκετά λευτα ι cans όπως το να σβησεις κάποιον ήτανε μεγαλει ασέβεια χωνότανε και ολόκληρα crew αυτές ι εποχές πλέον έχουν χαλάσει και ο μεγαλύτερος λόγος ίσως είναι το ίντερνετ τότε για να σε μάθουν έπρεπε να ιδρώσεις τώρα απλα κάνεις μερικά κομμάτια και τα ανεβάζεις στο ιντερνετ και μέσα σε λίγες μέρες όλοι σε έχουν μάθει χωρίς καν αυτό το κομμάτι σου να το δούνε να ομορφενει ένα σημείο τις πόλης μας σίγουρα αυτό δεν τραβάει το ενδιαφέρον παλιων writer και μερικών που έχουν μείνει ακόμα αληθινή απλά αυτό τους προκαλεί αηδία το μόνο που κερδίζουν είναι κανένα comments από κάποιο μουνακι της ηλικίας 13 14 15 16 ++ γιατί τα σημερινά παιδιά το κάνουνε καθαρά γιατί έγινε μόδα και επιδι πολλά κοριτσάκια συζητάνε για μερικούς αληθινούς writer που έχουν μείνει (κάποια στιγμή θα αναφερθώ και σε αυτούς) και θέλουνε να κλέψουν λίγο δόξα και ποζερια...
Γκράφιτι στο τρενάκι του Δήμου
Γκράφιτι στο τρενάκι του Δήμου
Το περιστατικό που είναι πρωτοφανές σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας προς Τρίτη, την ώρα που το τρενάκι είχε ακινητοποιηθεί και είχε σταθμεύσει όπως πάντα μπροστά στην Εθνική Τράπεζα. Παρά το ότι το τρενάκι στάθμευσε μπροστά σε ένα κεντρικότατο σημείο της πόλης οι άγνωστοι είχαν τον τρόπο να κινηθούν για ώρα κοντά στο όχημα και να βάψουν ξανά και ξανά στη μία του πλευρά τις καλλιτεχνικές δημιουργίες που είχαν στο μυαλό τους. Δεν τους είδε κανείς και φυσικά το γεγονός το ανακάλυψε πρώτος το πρωί της Τρίτης ο οδηγός του οχήματος. Οι επιβάτες-αφού το τρένο και χθες έκανε κανονικά τα δρομολόγια του-μάλλον ξαφνιάστηκαν από το γεγονός αυτό και ενοχλήθηκαν από το ότι τα χρώματα που χρησιμοποίησαν οι άγνωστοι εμποδίζουν τους μισούς να βλέπουν προς τα έξω την ώρα που τρενάκι ανεβαίνει τα σοκάκια της Παναγίας.
Και άλλες φορές το συγκεκριμένο τρενάκι έγινε στόχος, όμως τότε τα συνθήματα ήταν περιορισμένα, μία-δύο γραμμές ή λίγες λέξεις. Τώρα το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό θαρρείς και το έκαναν μετά από παραγγελία. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι πλέον η νέα εμφάνιση στην μία πλευρά του οχήματος είναι όμορφη, όμως ομορφιά που δεν διευκολύνει την λειτουργία του μέσου.
25 Μαΐου, 2010
Με την συνδρομή του Δήμου Καβάλας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, στην πόλη της Καβάλας, το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Grafiti. Περισσότεροι από 50 από όλη την Ελλάδα συγκεντρώθηκαν στην αυλή του 12ου Δημοτικού Σχολείου, στον Άγιο Ιωάννη, βάφοντας τοίχους περιμετρικά του γυμναστηρίου του Δημοτικού Σχολείου, κυρίως από την πλευρά της οδού Βενιζέλου.
Οι διερχόμενοι Καβαλιώτες παρακολούθησαν με ενδιαφέρον το Φεστιβάλ, ενώ τις εργασίες των νεαρών φίλων του Graffiti συνόδευε μουσική.
Στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου του Αγίου Ιωάννη τοποθετήθηκαν πολλά κόντρα πλακέ, ως επιπλέον χώρος για τους φίλους του Graffiti, προκειμένου να δημιουργήσουν. Από το Φεστιβάλ πέρασε και ο Δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής, ο οποίος συνεχάρη τους νεαρούς φίλους του Graffiti για την δημιουργική τους ενασχόληση με τα χρώματα και τα σχέδια.
Το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Graffiti πραγματοποιήθηκε και άλλες φορές στην Καβάλα. Η πρώτη φορά ήταν το 1997, στο Πάρκο Φαλήρου, ενώ η ίδια διοργάνωση φιλοξενήθηκε στην πόλη και το 2001.
Η πόλη της Καβάλας έχει τους δικούς της φίλους του Graffiti , οι οποίοι δημιουργούν άλλοτε νόμιμα και άλλοτε «παράνομα». Όλοι οι Καβαλιώτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν τις δημιουργίες του Φεστιβάλ από κοντά αυτές τις ημέρες, καθώς τα δημιουργήματα των νέων αυτών ανθρώπων βρίσκονται σε κεντρικά σημεία της πόλης και είναι πράγματι κάτι το διαφορετικό και κάτι το πολύ όμορφο.
Ο Δήμος Καβάλας συνέδραμε την πραγματοποίηση του Φεστιβάλ διευκολύνοντας τους φίλους του Graffiti με διάφορους τρόπους προκειμένου να μην υπάρξει εξωτερικά επιφάνεια του γυμναστηρίου του 12ου Δημοτικού Σχολείου-όσο ψηλά κι αν είναι αυτή-που να μείνει χωρίς χρώματα. Κοντά στην διοργάνωση ήταν και ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου του Αγίου Ιωάννη, Γρηγόρης Παπαδόπουλος.
Πηγή: www.proininews.gr